Actueel in 2020

  • Door de maatregelen rond het Corona-virus heeft het bestuur moeten besluiten het Amerikaans concert, dat voor 6 juni op het programma stond, te annuleren.  Dit programma is vooralsnog doorgeschoven naar juni 2021.
  • Het koor was begonnen met online  repetities voor het concert rond Beethoven, dat oorspronkelijk op de planning stond voor 9 januari 2021. Intussen blijken er echter dermate veel onzekerheden te zijn over de risico’s van Corona-besmetting bij zangkoren, dat besloten is dit concerten door te schuiven naar januari 2022.
  • Zodra de onderzoeken van het RIVM aangeven dat zingen in koorverband veilig is, is het Toonkunstkoor voornemens haar programma weer life op te pakken.

OUDE BERICHTEN

  • Voor het oorspronkelijk geplande concert van 6 juni deden we eerder de oproep om extra zangers te werven. Daaruit zijn enkele nieuwe leden voortgekomen, waar we bijzonder gelukkig mee zijn. Tenoren zijn nog steeds meer dan welkom!
    U kunt hier meer informatie vinden.
  • Zondag 16 februari jl. stond ‘de Johannes’ op het programma van de Leidse Scratch-dagen 2020, waarvan het al jaren een vast onderdeel vormde. De Scratch-organisatie heeft besloten dat de Johannes voorlopig niet meer op het programma zal staan. In de aanloop naar deze laatste Johannes-scratch hebben ongeveer veertig gastzangers in januari en februari onder leiding van Hans van der Toorn gerepeteerd op de lastigste passages uit de Johannes Passion van Bach. Zo kwam iedereen er goed beslagen ten ijs!
  • We kijken terug op een zeer succesvol concert en een sfeervolle avond op 14 december jl. In een uitverkochte Pieterskerk zorgden we, samen met COV Excelsior uit Leiderdorp, met orkest, solisten en dansers voor een bijzondere uitvoering van L’ enfance du Christe van Hector Berlioz. Hieronder vind u de recensie uit het Leidsch Dagblad en daaronder een foto impressie.