Welkom op de website van Toonkunstkoor Leiden e.o.

Aankondiging Amerikaans concert juni 2022

In juni 2022 zal het Toonkunstkoor Leiden e.o. zijn volgende concert geven. Dit keer is dat een concert met werken van Amerikaanse componisten.

Wij zullen dit concert uitvoeren op 18 juni om 20.00 uur in de Pelgrimvaderskerk in Rotterdam en op zondag 26 om15.00 uur in de Stadsgehoorzaal te Leiden.

Kaarten voor het concert kunt u bestellen via kaartverkoop@toonkunstkoorleiden.nl tegen het voordeeltarief. Graag onder vermelding van Leiden of Rotterdam en het aantal kaarten.Wij zullen u berichten, verzoeken de betaling te voldoen, waarna wij zorgen dat de kaarten te Leiden of Rotterdam voor aanvang van het concert voor u klaarliggen.

Ook kunnen kaarten op de locatie ter plaatse gekocht worden tegen het reguliere tarief. Veilige betaling geschiedt bij voorkeur via de telefoon (via uw bank-app) of, als het niet anders mogelijk is, contant.

Voor verdere informatie over dit concert klik hier.

________________________________________________________________________________

Wij zijn een gezellig en toonaangevend koor met ongeveer 65 leden uit Leiden en omliggende gemeenten. De geschiedenis van het koor gaat terug tot 1875, toen onder auspiciën van de stichting ter bevordering van de toonkunst in Leiden een gemengd koor werd opgericht.

Het koor onderscheidt zich van andere oratoriumkoren in de regio door een uitdagende, afwisselende repertoirekeuze. Onze dirigent Hans van der Toorn schroomt niet om bekende koorwerken en oratoria af te wisselen met vernieuwende en minder bekende composities. Daarmee daagt hij het koor voortdurend uit om zichzelf te herontdekken en te verbeteren.

Jaarlijks geven we in principe twee concerten in Leiden. Deze organiseren we veelal op de grotere Leidse podia zoals de Pieterskerk, de Hooglandse kerk of de Stadsgehoorzaal. Vaak werken we daarbij samen met professionele solisten, met orkesten uit de regio en af en toe met koren uit de omgeving. Daarnaast werken we graag mee aan lokale culturele projecten of eenmalige optredens, zoals bij de opening van het verbouwde Naturalis.

We repeteren wekelijks onder leiding van dirigent Hans van der Toorn, die ons met zijn enthousiasme en muzikaliteit inspireert. Deze repetities worden begeleid door onze geweldige pianiste en repetitor Vivienne ChuLiao. De dinsdagavond is onze vaste repetitieavond in de aula van de Vrije School Mareland (Maresingel 19, 2316 HA Leiden) ca. 8 minuten lopen van het Centraal Station Leiden. Wij zingen van 20.00 – 22.15 uur, met een korte onderbreking voor een gezellig praatje onder genot van een kopje koffie/thee met een koekje.

Op dit moment hebben wij plaats voor nieuwe leden, in alle stemgroepen.
Dus schroom niet als u keer wilt komen luisteren en/of meezingen, u bent van harte welkom!

Maak een afspraak met Leo Vogelenzang, toonkunstkoorleiden@toonkunstkoorleiden.nl