Welkom om de website van Toonkunstkoor Leiden e.o.

Wij mogen weer live repeteren! Hebt u belangstelling om bij ons koor te komen zingen, neem dan contact met ons op, via toonkunstkoorleiden@toonkunstkoorleiden.nl. U bent van harte welkom!

Wij zijn een gezellig en toonaangevend koor met ongeveer 70 leden uit Leiden en omliggende gemeenten. De geschiedenis van het koor gaat terug tot 1875, toen onder auspiciën van de stichting ter bevordering van de toonkunst in Leiden een gemengd koor werd opgericht.

Het koor onderscheidt zich van andere oratoriumkoren in de regio door een uitdagende, afwisselende repertoirekeuze. Onze dirigent Hans van der Toorn schroomt niet om bekende koorwerken en oratoria af te wisselen met vernieuwende en minder bekende composities. Daarmee daagt hij het koor voortdurend uit om zichzelf te herontdekken en te verbeteren.

Jaarlijks geven we in principe twee concerten in Leiden. Deze organiseren we veelal op de grotere Leidse podia zoals de Pieterskerk, de Hooglandse kerk of de Stadsgehoorzaal. Vaak werken we daarbij samen met professionele solisten, met orkesten uit de regio en af en toe met koren uit de omgeving. Daarnaast werken we graag mee aan lokale culturele projecten of eenmalige optredens, zoals bij de opening van het verbouwde Naturalis.

We repeteren wekelijks onder leiding van dirigent Hans van der Toorn, die ons met zijn enthousiasme en muzikaliteit inspireert. Deze repetities worden begeleid door onze geweldige pianiste en repetitor Vivienne ChuLiao. De dinsdagavond is onze vaste repetitieavond in de aula van de Vrije School Mareland (Maresingel 19, 2316 HA Leiden) ca. 8 minuten lopen van het Centraal Station Leiden. Wij zingen van 20.00 – 22.15 uur, met een korte onderbreking voor een gezellig praatje onder genot van een kopje koffie/thee met een koekje.

Tenoren zijn altijd welkom om met ons mee te komen zingen!
Met enige regelmaat is er ook behoefte aan nieuwe bassen/baritons en sopranen. Dus schroom niet als u keer wilt komen luisteren en/of meezingen, u bent van harte welkom!

Maak een afspraak met Leo Vogelenzang, toonkunstkoorleiden@toonkunstkoorleiden.nl